Renault MEGANE oprema i tehnologija

Renault MEGANE

Tehnologija

Idite uz korak sa tehnološkim razvojem.

Preuzmite nadzor nad pravom pilotskom kabinom

Čim uđete u Renault MEGANE uronit će te u svijet vrhunske tehnologije. Vozačevo mijesto je kao u pravoj pilotskoj kabini opremljeno brojnim vrhunskim tehnologijama dosad neviđenim u ovoj klasi. Sistem MULTI-SENSE omogućava vam da jednim potezom prilagodite sve sisteme automobila, do najsitnijeg detalja. Mislili smo na sve kako bismo vam omogućili uživanje u jedinstvenim trenucima.

Jeste li spremni da uzmete stvar u svoje ruke?

Oduševit će vas njegov head-up ekran

Na preklopnom head-up ekranu neposredno ispred vozača prikazuju se najvažnije informacije: brzina, uputstva navigacijskog sistema, obavještenja sistema za pomoć u vožnji ... sve je na jednom mjestu kako bi vaš pogled ostao usmjeren tamo gde je najbitnije, ka putu. Taj način prikaza podataka, preuzet iz svijeta zrakoplovstva, znatno će povećati vašu sigurnost i udobnost.

Uživajte na vozačevom mjestu prepunom vrhunske tehnologije


Središnja konzola Renault MEGANE-a izgleda kao prava tehnološka riznica. Krase je intuitivni instrumenti vidljivi već na prvi pogled iz vašeg izuzetno udobnog sjedala. Očarat će vas prefinjena instrument ploča i ugrađeni 8,7-inčni ekran osjetljiv na dodir multimedijalnog sistema R-LINK 2. Taj intuitivni ekran omogućava vam nadzor nad svim funkcijama vašeg vozila: audio i  navigacijskim sistemom, telefonom, aplikacijom, sistemom za pomoć u vožnji...

*Ograničeno pokrivanje Bosne i Hercegovine navigacijskim kartama i internet povezivosti. Za detaljne informacije obratite se ovlaštenom Renault koncesionaru

Uživajte u prednostima digitalne instrument table sa TFT ekranom

Ispred vas je digitalna instrument tabla sa 7" TFT ekranom koji osigurava stabilan prikaz podataka, danju i noću. Tehnologija TFT omogućava vam prilagođavanje prikaza podataka na način koji ne opterećuje oči vozača.

Prilagodite svoje iskustvo vožnje sistemom MULTI-SENSE®

Renault MEGANE opremljen je jedinstvenim sistemom MULTI-SENSE, koji vam garantuje nenadmašno iskustvo vožnje u toj klasi automobila. Tim sistemom iskustvo vožnje možete prilagoditi svom raspoloženju i željama. Možete prilagoditi odziv papučice gasa, brzinu promjene stepena prenosa*, intenzitet masaže sjedala vozača, zvuk motora i ambijentalno osvetljenje putničkog prostora. Na raspolaganju vam je pet načina rada: Sport, Normal, Comfort, Perso ili Eco u kombinaciji s pet boja ambijentalnog svjetla: crvene, zelene, plave, ljubičaste ili žute. Prilagodite iskustvo vožnje svojim željama!

*sa automatskim menjačem EDC

Otkrijte novu tehnologiju Hybrid Assist

Nova tehnologija Hybrid Assist nudi snažniji doživljaj prilikom ubrzavanja, veći užitak u vožnji i mnogo manju potrošnju i emisiju (76 g/km CO2 i manje od 3 l/100 km prema normi NEDC (Novi europski vozni ciklus!). Tehnologija Hybrid Assist, koja će biti dostupna kasnije s motorom Energy dCi 110, u paletu motora Renaulta MEGANE unosi novosti. Sistem garantira dodatno ubrzanje u određenim fazama upotrebe, ponajprije pri nižim okretajima, što će vožnju gradom učiniti još ugodnijom. S Renault MEGANE nema kompromisa između performansi i troškova upotrebe.

*Dostupno kasnije

MEGANE GT: Spoj sporta i udobnosti

Želite sportske vozne karakteristike, ali ne želite se odreći udobnosti? Verzija Renault Sport GT Renault MEGANE odlikuje se jedinstvenom tehnologijom u toj klasi: sistemom 4CONTROL. Ta tehnologija omogućava upravljanje na četiri točka. Sistem 4CONTROL više od sto puta u sekundi računa ugao zadnjih točkova i time garantuje optimalnu stabilnost u svakom trenutku i jedinstven osjećaj u vožnji. Donosi dinamičnost i preciznost na krivudavim putevima kao i vrhunsku upravljivost u gradskoj vožnji gdje brzinu reakcije vozila povećava za 30 %. Idealan kompromis između udobnosti i užitka u vožnji!

Renault MEGANE

Izuzetna udobnost

Podsetite se šta je to dobar osećaj.

Užitak bez kompromisa

Smjestite se u Renault MEGANE i prepustite se užitku.

Renault MEGANE vas pozdravlja

Kad mu priđete, novi Renault MEGANE se razbudi. Upale se dnevna LED svetla, zadnja svetla, rasklope se spoljašnji retrovizori i uključe se ambijentalno osvetljenje i ekran multimedijalnog sistema. Dobrodošli u svoj automobil!

Kartica za upravljanje slobodnih ruku olakšat će vam život

Zaboravite na traženje ključeva. Renault MEGANE prepoznaće vas po kartici za upravljanje slobodnih ruku. Otključaće se kad mu priđete, pokrenuće se kad pritisnete dugme "Start" za pokretanje i zaključaće se kada se udaljite. Dovoljno je da kod sebe imate karticu.

Izuzetno udobna sjedala

Svaka vožnja Renault MEGANE je udobno iskustvo. Sjedala se prilagođuju tijelu i nude veću udobnost i pravilniji položaj tijela zahvaljujući oblogama napravljenim od dve različite gustoće pijene. Izuzetno izdržljiva sjedala mogu se nameštati po visini i u lumbalnom delu, a opremljena su i masažnom funkcijom. Kad se jednom smjestite, nećete više želeti da budete nigde druge!

Iskoristite velike pretince napred za odlaganje…

Neka vam vaši najvažniji predmeti uvek budu nadohvat ruke! Ispod prilagodljivog središnjeg naslona za ruke Renault MEGANE nalazi se pretinac obima 3 l. Osim toga, tu su još i prostran pretinac za rukavice obima 7,4 l i velika središnja konzola sa prostorom za vaš pametni telefon sa oblogom koja spečava klizanje, držačima za čaše kao i brojnim mogućnostima povezivanja: 3,5-mm utičnicom, USB priključkom, čitačem SD kartica, 12-V utičnicom...

... i izuzetno prostran zadnji dio

Putnici na zadnjim sjedalima Renault MEGANE uživaju u izuzetnoj udobnosti s mnogo prostora za noge i natprosječnom širinom u visini ramena. Pobrinuli smo se da se dobro osjećaju, a istovremeno smo zadržali i obim prtljažnika na najvišem nivou od čak 434 l.

Audiosistem BOSE® donosi zvuk po mjeri

Doživite izuzetno akustično iskustvo na svakom putovanju. Sistem posebno prilagođen Renault MEGANE rezultat je bliske saradnje Renaultovih i Bosche-ovih inženjera. Središnji zvučnik napred, osam zvučnika visokih performansi raspoređenih po kabini i dubokotonac u prtljažniku precizno reprodukuju svaku notu, svaki detalj i svaku nijansu. Pripremite se na nesvakidašnje zvučno i čulno iskustvo.

Uživajte u više svjetlosti koju propušta stakleni krov

Široka staklena površina iznad prednjeg reda sjedala u Renault MEGANE propušta veliku količinu svjetlosti. Proteže se cijelom širinom krova i može se otvoriti u tri nivoa, u zavisnosti od vašh želja.

Renault MEGANE

Vozite sigurnije

Najviši nivo sigurnosti

Renault MEGANE: Pet zvjezdica na testu Euro NCAP-a 2015.

Euro NCAP provodi testove nivoa sigurnosti u četiri područja: zaštiti djece, odraslih osoba, pješaka i tehnologiji za pomoć u vožnji. Na tom uglednom europskom testu, Renault MEGANE je osvojio najvišu ocijenu – pet zvezdica. Naši stručnjaci pobrinuli su se da vaša putovanja budu još sigurnija pa su automobil opremili najnovijim i najnaprednijim tehnologijama s područja sigurnosti. Renault MEGANE opremom preuzetom iz više klase nudi veću preglednost i brže predviđanje opasnih situacija, čime garantira najviši nivo sigurnosti. Pravi spoj tehnologija koji će osigurati da vas ništa ne ometa u vožnji.

Ostanite mirni

Vozite bezbrižno! Renault MÉGANE opremljen je brojnim sistemima za pomoć u vožnji. Intuitivne i pametne tehnologije prate vas na putovanjima i garantiraju bezbrižnost svaki dan.

Sa sistemom Easy Park Assist parkirat će te se za tren!

Sistem Easy Park Assist omogućava vam da vozilo parkirate bočno jednim okretom upravljača! Prednji, bočni i zadnji senzori vašeg Renaulta MÉGANE štite vas sa svih strana. Sistem omogućava jednostavno pronalaženje parkirnog prostora (bočno, vertikalno ili ukoso), mjeri prostor na raspolaganju i sam usmjerava vozilo. Preostaje vam samo da pritiskom papučice gasa i kočnice mjenjate stepen prenosa na upravljaču.

Bolji pregled zahvaljujući sistemu za upozorenje na mrtvi kut

Ne morate se više bojati mrtvih kutova. Renault MÉGANE opremili smo sistemom, koji prepoznaje prisutnost vozila u području, koje ne vidite u retrovizorima. Aktivan je na brzinama od 30 do 140 km/h i upozorava vas svjetlosnim signalom čim prepozna vozilo u mrtvom kutu.

Održavanje sigurnosnog razmaka? Jednostavno!

S lakoćom održavajte odgovarajući sigurnosni razmak od vozila ispred vas. Renault MÉGANE opremljen je regulatorom brzine s nadzorom sigurnosnog razmaka. Taj sistem za prilagođavanje brzine aktivan je na brzinama od 50 do 140 km/h. Ako je udaljenost od vozila ispred premala, sistem će aktivirati kočnicu, a kad je prostor ispred vozila slobodan, aktivirat će papučicu gasa.

Uz sistem VISIO ne treba vam suvozač!

Renault MÉGANE nudi vam poboljšanu vidljivost i veću sigurnost zahvaljujući ugrađenoj kameri i pomoći tri ugrađena sistema:

  1. Prepoznavanju saobraćajnih znakova: kamera prepoznaje saobraćajne znakove (ograničenje brzine, klizave površine, radovi na putu ...) i šalje ih sistemu. Vozite li većom brzinom od dopuštene na instrument tabli i head-up ekranu pokazat će se upozorenje.
  2. Upozorenje na nenamjeran izlazak iz vozne trake: ako pri brzinama većim od 70 km/h pređete preko pune ili isprekidane linije, sistem će vas upozoriti zvučnim i vizualnim signalom. Ta funkcija omogućava vam da izbegnete neželjeni prelazak preko linije, posebno da izbjegnete prelazak preko linije na jednoličnim putevima.
  3. Automatsko uključivanje dugih i kratkih svjetala: svjetla vašeg vozila automatski se prilagođavaju uvjetima na putu. Ukoliko prepozna da mu u ususret dolazi drugo vozilo ili da ulazi u naselje, automobil će automatski uključiti kratka svetla.

Poboljšajte vidljivost svjetlima izvedenim u Full LED tehnologiji

Uživajte u optimalnoj vidljivosti čak i noću. Bijela svetlost koju proizvodi tehnologija Full LED slična je sunčevoj svetlosti i donosi 20 % više svijetlosti od klasičnih halogenih sijalica.

Sigurnost vaše dijece zahvaljujući sistemu za pričvršćivanje ISOFIX

Bočna zadnja sedišta opremljena su točkama za pričvršćivanje ISOFIX. Zato budite bezbrižni, sjedala vaše dijece sigurno su pričvršćene.

Kretanje s mijesta na uzbrdici nikad nije bilo tako jednostavno

Za veću sigurnost, udobnost i bezbrižnost novi Renault MÉGANE opremili smo sistemom za pomoć u vožnji koji djeluje na kočnicu i prilikom kretanja s mjesta na uzbrdici spriječava kretanje vozila unatrag.

Renault MEGANE

Besprijekorna završna obrada

Provijerite kvalitet i najsitnije detalje.

Renault MÉGANE, smisao za detalje

Naše ekipe su nastojale da svaki dio opreme i svaki detalj odišu profinjenošću kakvu želimo da odražava Renault MÉGANE. Zato je kvalitet zajamčenai izvana i u unutrašnjosti automobila.

Prepustite se vrhunskoj kvaliteti završne obrade unutrašnjosti…

Naši dizajneri su posebnu pažnju posvetili detaljima u unutrašnjosti Renault MÉGANE. Divite se profinjenim, diskretnim kromiranim ukrasnim elementima na konzoli, mjeraču brzine, upravljaču, ekranu multimedijskog sistema i ventilacijskim otvorima. Prefinjen, gdje god da pogledate.

... usklađenim upotrebljenim materijalima

Osjećate se dobro? Nije slučajnost. Usklađenost materijala na instrument tabli, gornjim dijelovima obloga vrata i središnjoj konzoli ostavlja dojam kvalitete i ugode u putničkom prostoru.

... presvlakama s ukrasnim šavovima

Odabrali smo ugodne i suvremene materijale za presvlake sjedala. Možete odabrati jednu od pet vrsta presvlaka koje uključuju i masažno sjedalo vozača. U svakom šavu se odražava naše iskustvo. Naš cilj je da ponudimo kvalitet na vrhunskom nivou.

... i upravljaču presvučenom kvalitetnom kožom.

Cijenite osijećaj upravljača novog Renaulta MÉGANE u svojim rukama? To nije slučajnost. Napa koža kojom je presvučen upravljač istovremeno je meka, glatka i izdržljiva. Upotrebljavamo je za naše vrhunske upravljače. Nećete želeti da ga ispustite iz ruku!

Renault MEGANE

Multimedija

Otkrijte multimedijalni sistem R-LINK.

R-LINK 2 u vašem kokpitu okuplja brojne tehnologije


R-LINK 2 vam nudi mnogo više od uobičajenih funkcija klasičnih navigacionih sistema. Sa dva formata multimedijalnih tableta sa ekranom na dodir, inteligentnom tehnologijom i intuitivnim dizajnom s mrežnim uslugama, doživljaj vožnje biće još bogatiji.

*Ograničeno pokrivanje Bosne i Hercegovine navigacijskim kartama i internet povezivosti. Za detaljne informacije obratite se ovlaštenom Renault koncesionaru

Tablet prilagođen vama

Prilagodite Renault MEGANE sebi! R-LINK 2 nudi dizajn i kvalitet pravog tableta sa ekranom na dodir. Možete odabrati vodoravni 7-inčni (18 cm) ili vertikalni 8,7-inčni (22 cm) ekran. Baš kao i na tabletu ili pametnom telefonu početne stranice možete prilagođavati po želji zahvaljujući prečicama koje omogućavaju pristup vašim najdražim funkcijama. Pored toga, sistem R-LINK 2 omogućava vam da kreirate do šest korisničkih profila i sačuvate ih u memoriji. Tako svaki korisnik može jednostavno da uključi svoj najdraži prikaz i postavke (klima-uređaj, sedišta...) Sistem MULTI-SENSE pobrinuće se i za osećaj u vožnji koji se prilagođava vašem trenutnom raspoloženju. Sistem sa pet načina rada omogućava da jednim klikom iz načina rada „Comfort” odaberete način rada „Sport”. 

... intuitivan i brz

Uživajte u intuitivnoj ergonomiji svog tableta. Zahvaljujući velikom formatu kao i razumljivim ikonama i meniju, u trenutku možete pristupiti brojnim funkcijama. Posebna  pažnja posvećena  je prikazu podataka navigacionog sistema, kako bi vam u svakom trenutku na raspolaganju bile sve informacije.

... objedinjuje sve funkcije vašeg vozila

Multimedijalni sistem R-LINK 2 pravi je nadzorni centar sa brojnim pomagalima za pristup svim funkcijama novog Renaulta MEGANE. Radio, navigacija, sistemi pomoći u vožnji... njegov ekran na dodir omogućava vam jednostavno upravljanje svim funkcijama Renaulta MEGANE-a. Glasovno upravljanje omogućava vam upravljanje funkcijama poput telefona, navigacije, aplikacija i muzike, bez odvajanja pogleda s puta.

Otkrijte i prodavnicu R-LINK Store


Svoj doživljaj vožnje možete dodatno poboljšati. Nudimo vam besplatan, neograničen jednogodišnji pristup širokoj ponudi besplatnih aplikacija i aplikacija koje se plaćaju, posebno osmišljenih za upotrebu u automobilu. Uživajte u jednogodišnjem besplatnom povezivanju i iskoristite prednosti koje pruža potpuno povezan navigacioni sistem. Uslugom Tom Tom Traffic, koja donosi najtačnije saobraćajne informacije, smanjićete vreme vožnje i bezbrižno se voziti cele godine. Iskoristite i tri meseca besplatne upotrebe aplikacije Coyote i aplikacija Michelin „hoteli”, „restorani” ili „putovanja” (trenutno nije dostupno u Bosni i Hercegovini).

*Ograničeno pokrivanje Bosne i Hercegovine navigacijskim kartama i internet povezivosti. Za detaljne informacije obratite se ovlaštenom Renault koncesionaru

Renault MEGANE

Motori

Odaberite motor.

Otkrijte široku paletu motora za sve potrebe

Renault MEGANE već od samog početka prodaje dostupan je sa cijelom paletom motora. Naši inženjeri su upotrebili svo svoje znanje i iskustvo i najbolje Renault tehnologije: sistem Stop&Start, sistem za obnovu energije Energy Smart Management, smanjeno trenje... Na izboru su četiri benzinska i pet dizel motora, a među njima su neki dostupni i s automatskim menjačem EDC sa dvostrukim kvačilom.
  • Benzinski motori: TCe 100, TCe 115 i  TCe 140
  • Dizel motori: Blue dCi 95, Blue dCi 115, Blue dCi 150

Novi benzinski motor 1.3 TCe

Novi 1.3 TCe motor od sada je dostupan u Renault MEGANE. Odlikuje ga visok okretni moment od 200 Nm (100 KS) do 240 Nm (140 KS) dostupan je već od niskih 1.400 o/min što osigurava elastičnu vožnju uz nisku potrošnju goriva.

Odaberite automatski menjač EDC

Automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom EDC spaja brojne tehnologije i garantira udobnost automatskog menjača uz umjerenu potrošnju goriva i odziv ručnog mjenjača. Sa šest ili sedam brzina, u zavisnosti od motora, garantira elastičnost i dinamičnost kao i nisku potrošnju goriva. Šta biste još mogli da poželite?

Način rada ECO za manju potrošnju

Način ECO omogućuje vam da automobilu smanjite performanse i time smanjite potrošnju za do 12 %*! Uz to vam novi Renault MEGANE nudi i funkciju Driving ECO2 koja vam omogućava praćenje načina vožnje, a pokazivač na instrument tabli savjetuje vam kad je najbolji trenutak za promjenu stepena prenosa. Donosi vam i prilagođene savijete za smanjenje potrošnje.

* U zavisnosti od vašeg stila vožnje i uslova na putu