Renault TALISMAN Initiale Paris oprema i tehnologija

Renault TALISMAN Initiale Paris

Tehnologija

Integrisane tehnologije za pomoć vozačima

Renault TALISMAN Initiale Paris ne samo da vas štiti, on Vas upozorava na opasnost! Uvijek je bolje sprečiti nego liječiti, pa su naši stručnjaci za sigurnost razvili sisteme za pomoć u vožnji koji vas mogu upozoriti da bi izbjegli eventualne nezgode na putu. Neki od njih čak i djeluju umijesto vas!
  • Upozorenje o prelaženju crte (LDW)
  • Upozorenje o sigurnosnom rastojanju (DW)
  • Upozorenje o mrtvom kutu (BSW)
  • Upozorenje za prekoračenje brzine (OSP)
  • Tempomat koji regulira rastojanje (ACC)
  • Kočenje u slučaju nužde (AEBS)

Pack Easy Park Assist

Paralelno parkiranje? Dopustite da Easy Park Assist preuzme kontrolu nad upravljačem. Taj sustav mjeri dostupan prostor i osmišljava liniju kretanja. Vi trebate samo upravljati papučicom gasa, kočnicama i brzinama. Prednji, stražnji i bočni senzori u kombinaciji s kamerom za vožnju unatrag pružaju vam zaštitu vozila s sve četiri strane te ukazuju na prepreke I druga vozila

Držite razmak

Uvijek držite siguran razmak od vozila ispred sebe. Postavite putnu brzinu Renaulta TALISMAN aktivnim tempomatom i kontrolama na upravljaču. Brzina se automatski prilagođava kako bi se održao prikladan razmak.

Audio sistem Bose® Surround

Oživite svoja putovanja sa sustavom Bose® Surround Sound. Njegovih 13 vrhunskih zvučnika razmješteno je po putničkoj kabini i u kombinaciji s tehnologijom Bose centerpoint2® reproducira fantastičan zvuk. Vaš Renault TALISMAN pretvara se u pravu koncertnu dvoranu uz zvuk prave svirke.

Pomoć pri kretanju na uzbrdici

Bez imalo muke! Da bi vam život bio još lakši, Renault TALISMAN opremljen je sustavom koji neće dopustiti da pri kretanju na uzbrdici motor zataji ili vozilo krene unatrag. Nakon što senzor detektira stupanj nagiba, Renault TALISMAN stoji na mjestu dvije sekunde kako bi vam dao vremena da neometano krenete.

Budite vidljivi

Dnevna svjetla, kratka i duga svjetla, bočna svjetla, kočiona svjetla i pokazivači smjera... Svjetla Renaulta TALISMAN uglavnom utemeljena na LED žaruljama jamče vam vidljivost. U slabo osvijetljenim područjima i kada vozite sporije od 40 km/h, tu je i dodatna pogodnost bolje vidljivosti u zavojima i svjetlima za maglu s funkcijom praćenja zavoja.

Ne budite zaslijepljeni

Uživajte u optimalnoj vidljivosti. Samozatamnjujuće osvrtno zrcalo jamči idealnu vidljivost. Zatamnjuje se tijekom dana kada kroz stražnje staklo probija sunce, ali i noću kada postoji mogućnost da vas zaslijepe svjetla vozila iza vas.

Kartica slobodne ruke

Nova, redizajnirana kartica slobodne ruke Renaulta TALISMAN donosi vam inovativne značajke. Te značajke uključuju otvaranje automobila punih ruku i mogućnost aktiviranja scenarija dobrodošlice. Ne morate umetati ključ u bravu za pokretanje vozila. Trebate samo pritisnuti papučicu kočnice istodobno s gumbom „Start“. Vozilo će se automatski zaključati kad se odmaknete. Zvučni signal potvrdit će vam da je vozilo zaključano.

Renault TALISMAN Initiale Paris

Multimedijski sistem

R-link 2, prilagodljiv do najsitnijeg detalja


Putem zaslona osjetljivog na dodir ili rotacijskim gumbom na središnjoj konzoli možete pristupiti vlastitim multimedijskim sadržajima, navigacijskim odabirima i postavkama sistema  pomoći u vožnji.

*Ograničeno pokrivanje Bosne i Hercegovine navigacijskim kartama i internet povezivosti. Za detaljne informacije obratite se ovlaštenom Renault koncesionaru

Pojednostavite svoje putovanje


Iskoristite prednosti brojnih značajki grupiranih po temama. Kliknite ikonu „Navigacija“ i pronađite TomTom karte. Kliknite ikonu „Multimedija“ da biste slušali muziku s mobilnog uređaja ili pristupili svojim fotografijama i videozapisima**. Upućujte hands-free pozive pomoću Bluetootha i omogućite značajku pretvaranja teksta u govor u odjeljku „Telefon“. Promijenite postavke i konfigurirajte sistem pomoći u vožnji u odjeljku „Vozilo“. Konačno, putem ikone „Aplikacije“ pristupite Renaultovim aplikacijama i povezanim uslugama posebno dizajniranim za vaše vozilo ili otvorite R-LINK Store.

*Ograničeno pokrivanje Bosne i Hercegovine navigacijskim kartama i internet povezivosti. Za detaljne informacije obratite se ovlaštenom Renault koncesionaru

Povezivost bez premca

Vaš multimedijski sustav R-LINK 2 s Bluetoothom povezuje se s vašim telefonom čim uđete u svoj Renault TALISMAN. Napunite svoje mobilne uređaje putem USB ulaza sprijeda i straga. Podijelite muziku putem USB ulaza sprijeda ili upotrijebite čitač SD kartica ili pomoćni ulaz. Kako bi bio maksimalno siguran, multimedijski sistem ima i glasovnu kontrolu.

Otkrijte R-Link Store

R-LINK kao prva trgovina za automobilske aplikacije nudi vam aplikacije koje su dizajnirane upravo za upotrebu u Renaultu TALISMAN. Možete im pristupiti na tabletu R-LINK 2 ili kućnom računalu, putem portala MOJ RENAULT
*Internet povezivost nije dostupna u Bosni i Hercegovini.

Novi Renault TALISMAN Initiale Paris

Multi-sense

Doživite put u potpunosti uz Multi-sense®

MULTI-SENSE: vozite u skladu sa svojim emocijama

Otkrijte udobnost i užitak vožnje prilagođene vašim potrebama. Reaktivnost motora, postavke ovjesa, odzivnost šasije 4CONTROL, unutarnji ambijent, masažne postavke sjedala... preuzmite kontrolu sa sustavom Multi-Sense®.

Prebacite upravljanje na 4 kotača sa 4CONTROL

aši inženjeri su novi Renault TALISMAN opremili s posebnom opremom za upravljanje na 4 kotača čime se osigurava veća agilnost. Sustav 4CONTROL® omogućuje uključivanje stražnjih kotača kako bi se poboljašla okretnost po gradu pri malim brzinama. Na otvorenoj cesti sustav na 4 kotača poboljšava prianjnje automobila za beskompromisni položaj na cesti.

Elektronički prilagodljivi ovjes: ponovno osmišljena udobnost

Sustav elektroničke varijabilne amortizacije prilagođava reakcije ovjesa u skladu s odabranim načinom vožnje. Sustav neprestano analizira uvjete na cesti, vašu brzinu, kut kotača i pritisak na papučicu kočnice kako bi bili u skladu s odabranim načinom vožnje

Upravljanje sustavom MULTI-SENSE® ne može biti lakše

Jednostavno pristupite izborniku MULTI-SENSE® putem zaslona multimedijskog sustava R-LINK 2. Sve što treba učiniti jest okrenuti gumb ispod središnje konzole i odabrati način vožnje. Za odabir jednog od dva omiljena načina tu je gumb brzog pristupa.

Ambijentalno osvjetljenje za svaki dan u tjednu.

Odaberite plavu, crvenu, zelenu, neutralnu ili ljubičastu – izbor je na vama! Uskladite ambijentalno osvjetljenje svog Renaulta TALISMAN sa svojim raspoloženjem ili ukusom. Svaku boju možete povezati s pojedinim načinom MULTI-SENSE® ili tu funkciju možete onemogućiti.

Renault TALISMAN Initiale Paris

Sigurnost

Pomoć u vožnji i sigurnost.

Renault TALISMAN dobio je 5 zvjezdica na EURONCAP testu 2015. godine

EURONCAP test referentni je test za sigurnost vozila kojim se vozilo ocjenjuje u četiri segmenta: zaštita odraslih putnika, zaštita djece, zaštita pješaka i tehnologije za povećanje sigurnosti. Renault TALISMAN na tom je testu dobio 5 zvjezdica – najvišu ocjenu. Naši su inženjeri dizajnirali najbolju aktivnu i pasivnu sigurnosnu opremu: zračne jastuke, sigurnosne pojaseve s predzatezačima, branike i poklopac motora prilagođene da apsorbiraju silu pri sudaru s pješakom, visokorazvijene sustave pomoći u vožnji. Vozite spokojnije no ikad dosad!

Visio System

Kao pravi kopilot, Visio System povećava vašu sigurnost kamerom smještenom na vrhu vjetrobranskog stakla. Uključuje tri sustava za pomoć:
  • sistem za prepoznavanje prometnih znakova s upozorenjem na prekoračenje brzine
  • upozorenje na izlazak iz prometne trake
  • automatsko prebacivanje na kratka svjetla. Visio System prilagođava svjetla Renaulta TALISMAN na situaciju u prometu. Automatski mijenja duga svjetla u kratka kada ulazite u naseljeno područje ili idete ususret drugom vozilu.

Upozorenje o sigurnom razmaku i sustav aktivnog kočenja u slučaju nužde

Upozorenje na premali razmak upozorava vas da ste se previše približili vozilu ispred. Ako ne reagirate ili ne pritisnete papučicu kočnice dovoljno jako i postoji rizik od sudara, automatski se uključuje sustav aktivnog kočenja u slučaju nužde.

Sistem za nadzor mrtvog kuta

Kada uključite pokazivače smjera, sustav detektira vozila koja vam ulaze u mrtvi kut zahvaljujući senzorima s obje strane branika. Svjetla pokazivača smjera na osvrtnim zrcalima na vratima Renaulta TALISMAN upozoravaju vas na opasnost.

Sistem ISOFIX

Ugradnja dva dječja sjedala na stražnju klupu Renaulta TALISMAN lak je posao zahvaljujući dva Isofix priključka kompatibilna s novim standardom i-Size. Treću standardnu dječju sjedalicu možete ugraditi s pomoću tri sigurnosna pojasa.

Renault TALISMAN Initiale Paris

Motori

EDC automatski mjenjač s dvostrukim kvačilom

EDC automatski mjenjač s dvostrukim kvačilom ima baš sve. Kombinira udobnost automatskog mjenjača s reaktivnošću i malom potrošnjom ručnog mjenjača. Raspoloživ je u verziji sa šest ili sedam brzina, ovisno o odabranom motoru, pruža vam fleksibilnost, dinamične performanse i smanjenu potrošnju goriva. Osim toga, njegova se reaktivnost prilagođava odabranom načinu vožnje. Što biste još mogli tražiti?

Funkcija Eco Driving

Uštedite gorive zahvaljujući paketu Eco Driving. Potrošnju možete smanjiti do 25%! Kada se omogući, Eco način funkcionira tako da ograniči okretni moment motora radi ograničavanja ubrzanja, ali pritom ostavlja dovoljno snage za udobnu vožnju.
Na raspolaganju su vam i funkcije Eco monitoring, Eco scoring i Eco coaching. Ti sustavi pružaju informacije o vožnji i daju vam savjete kako je poboljšati.

Optimalna aerodinamika

Jeste li znali da je na 50 km/h i 130 km/h aerodinamički otpor odgovoran za 50% odnosno 85% potrošnje goriva vozila? Naši inženjeri i dizajneri surađivali su kako bi se smanjio gubitak energije uzrokovan aerodinamikom. Aktivni usmjerivači zraka, upravljanje strujanjem zraka ispod poklopca motora, zračne zavjese, ploča ispod podvozja... Sve je dizajnirano kako bi se poboljšala aerodinamičnost i performanse Renaulta TALISMAN.