Renault KADJAR oprema i tehnologija

Renault KADJAR

Otkrijte nove doživljaje

KARAKTERISTIKE SPORTSKOG TERENCA

Pogodan za sve puteve

Sa crossoverom Renault Kadjarom možete istraživati nove puteve. Sa povišenim podvozjem i tri načina prenosa snage: 4WD, 2WD sa sistemom Extended Grip i 2WD, bit će vaš  saveznik u svim okolnostima. Promjenite okruženje. Doživite nova iskustva. Okrenite dugme i vaš crossover sa pogonom na sva četiri kotača sasvim sigurno otkrit će vam krajeve od kojih zastaje dah.
Povišeno podvozje, aluminijski nosači, bočne zaštite, donja zaštitna lajsna na prednjem i zadnjem dijelu žele vam dobrodošlicu u svijet crossovera Kadjar.

Prijanjanje na putu po mjeri

Sa originalnim crossoverom Renault Kadjarom možete distražiti sve puteve. Sa povišenim podvozjem i tri načina prenosa snage – 4WD, 2WD sa Extended Grip-om i 2WD – biće vaš saveznik u svim okolnostima.

Extended Grip

Odlično prianjanje na putu bez obzira na uvjete vožnje. Napredna funkcija za kontrolu vučne snage Extended Grip koja je ugrađena u sistem ESP, Renault Kadjaru omogućava manje proklizavanje i optimalnu vučnu snagu na oba prednja pogonska kotača.

Pogon 4WD

Promenljivi uvjeti vožnje?
Okrenite dugme i izaberite najprimjereniji način. Dostupna su tri načina rada:
  • 2WD: vuča samo na prednje kotače. U normalnim uvjetima vožnje osigurava najniži mogući nivo potrošnje goriva.
  • Auto: sistem automatski podešava raspodjelu okretnog momenta i regulira prijenos snage između pojedinačnih prednjih i zadnjih kotača. Zagarantovani su najbolji mogući prijenos snage i najviši stupanj sigurnosti.
  • Lock: omogućava ravnomjernu raspodjelu okretnog momenta između prednjih i zadnjih kotača pri brzini do 40 km/h na neasfaltiranim podlogama (zemlja, pesak, blato, snijeg).
Uz Renault Kadjar komplicirane situacije više ne postoje!

Renault KADJAR

Beskompromisna svestranost

Izuzetna udobnost

Tražite li prostranost? Bit će te zadivljeni udobnošću koju nudi Renault Kadjar. Sa visinom od 910 mm do stropa i približno 1,5 m širine u visini laktova na zadnjim sjedalima, svrstava se na najviši nivo u svojoj klasi vozila. Predstavlja najbolji izbor za istraživanje neutabanih staza sa prijateljima.

Prilagodljivost unutrašnjeg prostora

Renault Kadjar odlikuju prostranost, inteligentna prilagodljivost unutrašnjeg prostora, brojna mjesta za odlaganje. Pored toga opremljen je sa sistemom EASY-BREAK, koji sa ručicama u prtljažniku omogućava spuštanje i automatski preklop zadnje klupe u omjeru 1/3–2/3.

Prtljažnik sa maštovitim i pažljivim uređenjem

Prtljažnik može da se pregradi u 2 do 3 odvojena odjeljka. Odličan izbor za organiziran raspored prtljaga.

Ravno dno i izuzetna dužina prtljažnog prostora

Sa Renault Kadjarom oživite sve svoje strasti! Ponesite sa sobom svoju dasku za skijanje ili jedrenje. Sa podom prtljažnika u visokom položaju i preklopljenom zadnjom klupom dobijate ravno dno i izuzetnu zapreminu prtljažnog prostora. Ako je suvozačevo sjedalo složeno u položaj za stol, ravno dno prtljažnika se produžava sve do instrument table, tako možete da prevezete predmete dužine do 2,5 m.

Najveća zapremina prtljažnika u klasi

Kada je pod prtljažnika u niskom položaju i preklopljena zadnja klupa, prtljažnik Kadjara dostiže zapreminu od 527 L. Ovo je jednostavno najbolje među crossoverima na tržištu! A njegov oblik omogućava jednostavno odlaganje dječijih kolica ili torbe za golf.

Sklopiva kuka za vuču

Kuka za Renault Kadjara, koja je skrivena ispod zadnjeg branika i zato potpuno nevidljiva, uvijek je na dohvat ruke. Njena upotreba ne može biti jednostavnija! Dovoljno je da pritisnete neupadljivu ručicu u prtljažniku.

*Dodatna oprema

Mijesta za odlaganje po cijeloj unutrašnjosti

Sa domišljatim mjestima za odlaganje ukupne zapremine od 30 L koja su raspoređena po cijeloj unutrašnjosti, kao što je na primer ladica ispod središnjeg naslona za ruke, boravak u vozilu postaje jednostavan.

Renault KADJAR

Multimedjalni sistem R-Link 2

Izaberite najbolji ugrađeni multimedijalni sistem.

R-Link 2: najbolji ugrađeni multimedijalni sistem

Kontrolirajte vozilo vrhovima prstiju. Sa multimedijalnim sistemom R-Link 2 iskusite bogat, intuitivan, inovativan doživljaj vožnje sa internet konekcijom*. Njegov veliki 7'' ekran omogućava jedinstvenu udobnost pri korišćenju. On je pravi tablet na dodir koji omogućava prevlačenje ikona i prikaz informacija sa funkcijom skrolanja i zumiranja ... Udobno smješteni u svom Renault Kadjaru možete sa sistemom R-Link 2 pretraživati po internetu kao da ste kod kuće zavaljeni na kauču sa svojim tabletom.

*Trenutno nije dostupno u Bosni i Hercegovini.

Personalizirajte sistem R-Link 2 po vlastitim željama

Nove početne stranice na vašem tabletu R-Link 2 omogućavaju jednostavan pristup vašim omiljenim funkcijama. Možete kreirati  do šest korisničkih profila. Jednim klikom svako pristupa svojim postavkama za navigaciju, multimedijskim sadržajima, konfiguraciji sistema pomoći pri vožnji i "svojoj" boji instrument ploče.

Ostanite povezani

Otkrijte sveobuhvatan funkcionalan meni koji je organizirn po oblastima:
  • "Navigacija" sa kartom TomTom,
  • "Multimedijalni sadržaji" za reprodukciju muzike sa prijenosnih uređaja ili prikazivanje slika* i video zapisa*,
  • "Telefonija" sa funkcijom telefoniranja slobodnih ruku Bluetooth,
  • "Vozilo" za kontrolu brojnih podešavanja i sistema za pomoć pri vožnji i
  • "Aplikacije" gde su dostupne sve aplikacije i usluge Renault ili pristup prodavnici R-Link Store.** 
S višenamenskim priključcima možete povezati sve svoje multimedijske uređaje: dva USB-priključka, jedan 3,5mm priključak i dve 12 V utičnice: jedna napred i jedna otraga.

* Samo kada je vozilo zaustavljeno
** Trenutno nije dostupno u Bosni i Hercegovini

Istražite trgovinu R-Link Store

Sa sistemom R-Link 2 doživite put na drugačiji način.  Sa svojim aplikacijama R-Link, Renault Kadjar vam pojednostavljuje put i optimizira vožnju.


Usluge R-Link 2

Ostanite povezani sa R-link 2
Na raspolaganju vam je 12-mesečno besplatno korišćenje usluga TomTom Traffic i web linkovi za potpuno rešenje, što će učiniti da ostanete povezani i pojednostavite vaš svakodnevni život. Obezbeđuje tačne informacije o saobraćaju i omogućava potpun pristup prodavnici R-Link Store sa uslugama i aplikacijama koje su posebno dizajnirane za korišćenje u automobilu. Iz vašeg vozila ili sa ličnog računara/Maca možete da pregledate aplikacije, upravljate njima i pristupite prodavnici R-Link Store.

Renault KADJAR

Snažni motori

Beskompromisna efikasnost

Motori Energy koji pokreću Renault Kadjar, efikasni su, pouzdani i ekonomični. Osim sistema Stop&Start s prikupljanjem energije pri kočenju, objedinjuju cijeli niz tehnologija, poput smanjenja obujma motora, smanjenja trenja ili naših najnovijih sistema ubrizgavanja, koje omogućavaju ostvarivanje uzornih nivoa efikasnosti i potrošnje. Sve to nije na uštrb vašeg uživanja u vožnji sa prilagodljivim i žustrim motorima već pri malom broju okretaja.

Sofisticirana aerodinamičnost

Kapacitet i sofisticirana aerodinamičnost Renault Kadjara su rezultat bliske saradnje naših inženjera, dizajnera i stručnjaka za motore.Oblik felgi i retrovizora, kao i nagib spojlera i usmjerivača zraka su bili testirani u zračnom tunelu. Pored toga, dno karoserije je zaštićeno oblogom koja omogućava nesmetan protok zraka ispod karoserije, a prisutan je takođe usmjerivač zraka na prednjem dijelu koji omogućava kruženje zraka po blatobranskom luku. Između ostalog, rešetke za ulaz zraka su opremljene upravljivim klapnama: pri startanja su zatvorene, a po potrebi se automatski otvaraju zbog hlađenja motora.Sva ova oprema omogućava vozilu Renault Kadjar smanjenu potrošnju goriva za 0,62 L pri 130 km/h, a njegove emisije CO2 su snižene za 4 g/km.

AUTOMATSKI MENJAČ "EDC" SA DVOSTRUKIM KVAČILOM KOJI MIJENJA SVE

Šeststupanjski automatski mjenjač EDC je dinamičan i odzivan. Na upravljanje uvijek reagira trenutno. Brzim prebacivanjem za samo 290 ms mjenjač EDC omogućava brzu, glatku i nesmetanu promjenu stepena prijenosa. Njegova tehnologija sa dvostrukim kvačilom i poboljšan prenos omogućava postizanje izuzetno male potrošnje goriva i niskih emisija CO2 koje možemo upoređivati sa dostignućima kod mehaničkih menjača.

Renault KADJAR

Tehnologija u službi sigurnosti

Uđite u svijet udobnosti i sigurnosti.

Tehnologija u službi sigurnosti

Jedan od zadataka koji smo postavili pri izradi Renault Kadjara je da se osigura jednostavnija, mirnija i ravnomernija vožnja. Sistemi pomoći pri vožnji osigurava sasvim sigurnu vožnju. Prilagodite svoju brzinu, zadržite smijer vožnje, kontrolirajte mrtve uglove i jednostavno parkirajte: vožnja još nikada nije bila tako jednostavna kao sa Renault Kadjarom.

Sistem za pomoć pri parkiranju Easy Park Assist

Parkiranje nikada nije bilo tako jednostavno kao sa funkcijom Easy Park Assist. Sistem za nekoliko sekundi procijeni prostor koji je na raspolaganju i odredi smijer puta. Pored toga sigurnosni sistem sa 360° pokrivenosti koga čine kamera za vožnju unatrag i prednji, bočni i zadnji senzori, upozorava vas na moguće prisustvo prepreka oko vozila.

Aktivno kočenje u slučaju nužde (AEBS)

Renault Kadjar vas upozorava na opasnost od sudara sa vozilom ispred vas. Ako se ne odazovete na upozorenje ili vaš odziv nije dovoljan, uključuje se sistem aktivnog naglog kočenja (AEBS) da bi sprečio sudar odnosno da ga ublaži, ako nije moguće da se izbjegne.

Upozorenje za prekoračenje brzine sa prepoznavanjem prometnih znakova

Prilagodite vožnju prema podacima prometnim znakova koje je detektirala kamera. Sistem vas upozorava na dozvoljenu brzinu i predlaže da sačuvate tu vrijednosti u podešavanju limitatora brzine. Ako prekoračite dozvoljenu brzinu, na instrument ploči se prikazuje vizualno upozorenje.

Pasivna i aktivna sigurnost na najvišem nivou

Zato što nikada ne znamo gde nam prijeti opasnost, bolje je da smo na nju uvek spremni. Sa Renault Kadjarom osigurano je sve: šest sigurnosnih jastuka (prednji zračni jastuci, bočni jastuci za zaštitu glave/grudnog koša, sigurnosne zavijese), zatezači sigurnosnih pojaseva sa limiterom zatezne sile, nasloni za glavu za zaštitu od "trzajnih povreda" i sistem za zaštitu dijece na najvišem nivou sa dva pričvršćivača ISOFIX (na zadnjim bočnim sjedalima) za sprečavanje nepravilnog montiranja, preporučeno od Udruženja za prevenciju u cestovnom prometu.

Sistem za upozorenje za mrtvi ugao

Ako se neko vozilo nalazi u vašem mrtvom uglu, na to vas upozorava svjetlosni signal na lijevom ili desnom vanjskom retrovizoru.

Upozorenje za nenamjernu promjenu vozne trake

Pri brzini iznad 70 km/h sistem vas obavještava o nenamjernom prekoračenju isprekidane ili pune crta. Upozorenje doprinosi vašoj sigurnosti u vozilu, jer vas upozorava na smijer vožnje, gdje biste mogli da skrenete sa puta.

Prikazani izgled novog Espacea.

Automatsko uključivanje/isključivanje dugih svjetala

Automatsko ukljucivanje dugih/kratkih svjetala omogucava optimalnu vidljivost u zavisnosti od prisustva drugih vozila na putu.

Prikazani izgled novog Espacea.

Renault KADJAR

Izbor vozila i oprema

Beskompromisna svestranost.

Beskompromisna svestranost

Izuzetna udobnost
Tražite li prostranost? Bićete zadivljeni udobnošću koju nudi Renault Kadjar. Sa razdaljinom od 910 mm do plafona i približno 1,5 m širine u visini laktova na zadnjim sedištima, svrstava se na najviši nivo u svojoj klasi vozila. Predstavlja najbolji izbor za istraživanje neutabanih staza sa prijateljima.


Prilagodljivost unutrašnjeg prostora
Renault Kadjar odlikuju prostranost, inteligentna prilagodljivost unutrašnjeg prostora, brojna mesta za odlaganje. Pored toga opremljen je sa sistemom EASY-BREAK, koji sa ručicama u prtljažniku omogućava spuštanje i automatski preklop zadnje klupe u razmeri 1/3–2/3.

Snažni motori

Beskompromisna efikasnost
Motori kojima je opremljen Renault Kadjar su snažni, pouzdani i sigurni. Opremljeni su sistemom Stop & Start i funkcijom prikupljanja energije prilikom kočenja. Udružuju tehnologije kao što su downsizing, smanjeno trenje i naše sisteme ubrizgavanja najnovije generacije, sa kojima postižu zavidan nivo efikasnosti i potrošnje goriva. Sve ove pomenute prednosti neće uticati na smanjenje vašeg zadovoljstva u vožnji.

Sofisticirana aerodinamičnost
Kapacitet i sofisticirana aerodinamičnost Renault Kadjara su rezultat bliske saradnje naših inženjera, dizajnera i stručnjaka za motore.Oblik felni i retrovizora, kao i nagib spojlera i usmerivača vazduha su bili testirani u vazdušnom tunelu. Pored toga, dno karoserije je zaštićeno oblogom koja omogućava nesmetan protok vazduha ispod karoserije, a prisutan je takođe usmerivač vazduha na prednjem delu koji omogućava kruženje vazduha po blatobranskom luku. Između ostalog, rešetke za ulaz vazduha su opremljene upravljivim klapnama: pri startovanju su zatvorene, a po potrebi se automatski otvaraju zbog hlađenja motora.Sva ova oprema omogućava vozilu Renault Kadjar smanjenu potrošnju goriva za 0,62 L pri 130 km/h, a njegove emisije CO2 su snižene za 4 g/km.